NieuwsTransformatie Stadshart Hoogvliet van start

april 28, 2021

Met het nieuwbouwproject Oden is de aftrap voor de ontwikkeling van het Stadshart van Hoogvliet in gang gezet. De bouw van het appartementencomplex is de eerste stap in een reeks van nieuwe ontwikkelingen in het gebied.

In Oden, het nieuwbouwproject dat volgend jaar aan de westzijde van het centrum van Hoogvliet wordt gebouwd, worden 210 toekomstbestendige woningen, een lokale ontmoetingsplek en een aantal bedrijfsruimtes gerealiseerd. Gemeente Rotterdam heeft in de ontwikkelvisie van Hoogvliet een uitgebreid programma samengesteld. Met de bouw van Oden als voorloper op het programma, wordt een eerste stap gezet om Hoogvliet levendig en aantrekkelijk te maken.

Bas Kurvers, Wethouder Bouwen en Wonen, zei al eerder dat Hoogvliet een perfecte optie is voor Rotterdammers die willen wonen in een groene omgeving, buiten de drukte van de grote stad, maar toch in de buurt willen blijven wonen. Met de toekomstplannen voor Hoogvliet lijkt het erop dat die verwachtingen overtroffen gaan worden. Als het aan de gemeente ligt wordt het stadshart van Hoogvliet een levendige ontmoetingsplek voor jong en oud.

De plannen voor het nieuwe appartementencomplex sluiten ook aan op de Woonvisie van Gemeente Rotterdam. De ruim 200 moderne appartementen zijn toekomstbestendig en worden zowel in het koop- als (sociale)huursegment aangeboden. In de plint van het gebouw komt een ontmoetingsplek voor jong en oud en waar initiatieven uit de buurt ruimte krijgen voor ontplooiing. Ook worden in de plint diverse zorgaanbieders als een huisarts- en tandartspraktijk aangeboden.

De bouwplannen worden medio september 2021 bekendgemaakt. Meer informatie over Oden? Meld je hier aan als belangstellende.